EMPOWERMENT ȘI LIDERSHIP FEMININ

Viziune

Dacă vrei să fi frumoasă, petrece zilnic un minut în faţa oglinzii, cinci minute în faţa sufletului tău şi cincisprezece minute în faţa lui Dumnezeu. (Theillard de Chardin)

„Înțelepciunea feminină este o înțelepciune matură bazată pe un înalt nivel de interes pentru ceilalți, îmbinând aspectele cognitive, emoționale, fizice, intuitive și pragmatice ale conducerii cu auto-măiestrie. Când femeile recunosc, onorează și dezvoltă puterea personală și virtuțile proprii la locul de muncă, în familie, sau societate, ele se afirmă ca lideri competenți și încrezători în abordările lor feminine.

Femeile lider care au integrat înțelepciunea feminină, conduc cu o autoritate naturală. Ele își extind sfera de influență și își sporesc impactul cu mult mai puțin efort. Câștigă încredere și se îndepărtează de îndoiala de sine. Ele dezvoltă un brand personal de conducere, în loc să încerce să fie altcineva. Este o strategie de leadership dovedită!” (fragment din  „A Path to Wise Feminine Leadership” de Karen Wilhelm Buckley and Fay Freed)

„S-a demonstrat de-a lungul anilor că femeile au capacitatea de a inspira și de a motiva prin încurajarea autenticității, creând o armonie între logică și intuiție, gândire și sentimente. Rolul femeilor a devenit unul vital în acest secol și astfel s-a dezvoltat și stilul de leadership ale cărui coordonate sunt eleganța, flexibilitatea și pasiunea, leadership-ul feminin.

Importanța unui stil de leadership feminin în societatea românească este tot mai accentuată, luând în considerare dinamismul continuu, schimbarea și expunerea la riscuri. Leadership-ul feminin aduce echilibrul, presupune un joc cu sumă pozitivă în care cooperarea și avantajele mutuale primează.

Considerăm ca și valori fundamentale ale stilului de leadership feminin puterea de a inspira, motivația, dăruirea și încrederea în forțele proprii. A avea spirit feminin înseamnă a avea capacitatea de a mobiliza și de a privi către un orizont spre care ceilalți nu îndrăznesc. Zi de zi, femeia se confruntă cu provocări și decizii care pot avea un impact major atât asupra carierei, cât și asupra vieții personale. De aceea este necesar pentru aceasta să cunoască aspectele complexe ale evoluției pe scara socială și să știe cum să dezvolte o legătură durabilă și puternică cu cei din jur.

Profilul unei femei-lider presupune o personalitate puternică, o gândire logică într-un echilibru perfect cu intuiția, responsabilitatea, renunțarea la prejudecăți și o dorință permanentă de cunoaștere, acces nelimitat la informații și resurse prețioase”. (Adina Ghiță, program director, Fundația „LEADERS”, partener „Women Academy”) http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/81122/Leadership-ul-feminin-un-stil-de-viata.html

Ce vă oferim?

“O femeie puternică își construiește propria lume. Ea este suficient de înțeleaptă să știe că va atrage apoi oamenii cu care să o împărtășească în deplină bucurie”( Ellen J. Barrier)

Misiunea Centrului, prin serviciul de Empowerment și Lidership Feminin, este de a contribui la armonie socială și dezvoltare comunitară, ajutând persoanele și organizațiile să-și recunoască, să-și dezvolte, să aplice, să-și afirme, să-și exprime și să-și echilibreze aspectele și valorile feminine, în armonie cu cele masculine.

În același timp, Centrul este alături de toate femeile, indiferent de orice diferențiere (pe baza vârstei, limbii, etnicității, statutului social etc.), pentru a le ajuta să realizeze simultan:

  • recunoașterea și afirmarea puterii personale
  • descoperirea, dezvoltarea și manifestarea virtuților de lider (acasă, la servici, în societate, în organizații etc.)
  • stimă de sine la cote cât mai înalte, imagine de sine superioară
  • o calitate superioară a vieții personale, familiale, sociale
  • managementul succesului și atingerea obiectivelor dorite în viață
  • dezvoltare personală și evoluție spirituală
  • descoperirea și realizarea misiunii proprii de viață și destin
  • marketing și branding personal
  • împlinirea personală.

Separat de aceste servicii, fiecare clientă, indiferent de vârstă și statut, este invitată să beneficieze de toată grila de servicii aferente domeniului persoanelor fizice precum și inițiativelor organizaționale